editie 20 / september 2006

Gezocht: leenrechthebbende schrijvers en vertalers (of hun erven)

Allereerst willen de medewerkers van Stichting LIRA u, de lezers van het LIRA Bulletin, weer hartelijk bedanken voor de vele reacties op de vorige rubriek ‘GEZOCHT’. We zijn blij dat u elke keer de moeite neemt om te reageren: daardoor hebben wij inmiddels toch al 18 van de 100 gezochte auteurs en vertalers (of hun erven) uit de lijst van Bulletin 19 weten op te sporen en kunnen verblijden met een beduidend bedrag aan leenrechtvergoeding. 

Wij blijven actief op zoek naar adressen van auteurs en vertalers, bewerkers en samenstellers (of hun erven) wier titels worden uitgeleend door de Nederlandse openbare bibliotheken. We hebben o.a. contacten gelegd met uitgeverijen: zij verspreiden onze aanmeldingsformulieren en helpen ons vaak aan de juiste adressen, maar wanneer het om personen gaat die in de jaren tachtig of negentig geschreven of vertaald hebben, zijn de adresgegevens daar vaak niet meer te achterhalen en daarom roepen wij dan ook graag weer de hulp van u als lezer in.

Er staat vaak al een groot bedrag (duizend euro of meer) aan leenrechtvergoeding gereserveerd voor de gezochte auteurs en vertalers en eind dit jaar worden de jaren 1997 tot en met 2000 afgesloten, dus kent u het adres van een of meer van deze Nederlandse of Vlaamse auteurs of vertalers (of hun erven), of heeft u een tip hierover, mailt, schrijft of belt u LIRA dan a.u.b.:

Odile.van.der.Tweel@Cedar.nl,  telefoonnummer 023-7997024

Oude adressen zijn ook welkom, want hiermee kunnen wij dan weer verder speuren bij de gemeentearchieven.

Zegt het voort. Kent u mensen die weliswaar niet in onderstaande lijst staan, maar wier werk wel wordt uitgeleend door de Nederlandse openbare bibliotheken, dan kunnen zij LIRA mailen (lira@cedar.nl) schrijven of bellen, of onze site bezoeken (www.lira.nl) voor een aanmeldingsformulier.

LIRA keert met terugwerkende kracht nog voor alle jaren vanaf 1997 uit, vaak ook nog voor populaire titels uit de jaren tachtig. Veel uitgeleende genres zijn o.a. kinderboeken, kasteel- en doktersromans, misdaadromans, hobbyboeken, kookboeken, stripboeken. 

Uw reactie en medewerking wordt zeer gewaardeerd.

Gezocht:

AUSEMS Tineke

BATELAAN Marlies

BEIJER Aafje

BEKS Maarten

BEULLENS Karel

BLESIUS Susanne

BOUMAN Cor

BRINKMAN Cornelia

BRUIN, de Leni

BRUYNINCKX Katlijn

CASSONNET Patrick

COERWINKEL Henri

DAANE Jannie

DAM, van Monique

DERIX Ruud

EGMOND, van Geertje

FIGEE Henk

FOLKERSMA Rik

FREDERIX Rachel

GONDREXON Jean Albert

GROOTHUIS Rini

HALBERTSMA Hidde

HEKKERS Marc

HERMANS Henk

HEYMANS Maartje

HOEFLAAK Martha

HOLTHUIJSEN Dré

HUBER Ingrid

JANS Miek

JANSONIUS A.

KESSEL, van Elisabeth

KEUS C.

KUIPERS Reinold

LAND Ton

LEBLANC Anne

LETTINGA Gerrit

LIEVENS Remy Jozef

LINDEKENS Kathy

LINSEN Marlou

LUSTGRAAF Diny

PEETERS Theo

POSTHUMUS Annie

REIJMERINK Mariska

REITSMA Huguette

RIEMSDIJK Hans

SALET Maike

SCHUDDEBEURS Cora

SMITS Paul

STEIN Anna C.

VANSTEENWEGEN Alfons

VERHAGE Bronislaw

VERKAMMAN Matty

WIEL, van der Jan

WINKLER_VONK Annie

ZANTEN, van J.