editie 62 / maart 2022

Extra geld verwacht voor werkbeurzen in 2022

Naar verwachting komt in 2022 opnieuw geld beschikbaar voor schrijvers en vertalers via het Steunfonds Rechtensector. Sinds 2020 participeert Stichting Lira in dit Steunfonds, dat in 2020 en ’21 al 1,65 miljoen euro beschikbaar stelde voor werkbeurzenregelingen voor schrijvers en vertalers.

Extra geld verwacht voor werkbeurzen in 2022

Beeld: website Cultuurexplosie.nu / Federatie Auteursrechtbelangen 


De belangstelling was overweldigend; de aanvragen voor werkbeurzen overtroffen toen vele malen de beschikbare gelden. Met ruim 1 miljoen euro extra zullen de succesvolle en effectieve werkbeurzenregelingen hopelijk ook in 2022 kunnen worden voortgezet.

De Stichting Steunfonds Auteurs voert de ‘Startgeldregeling Scenario’ en de ‘Regeling Nieuwe projecten en Werkbeurzen Auteurs’ uit. De ‘Regeling Werkbeurzen Freelance Journalisten’ loopt via het Matchingfonds van De Coöperatie.

Hopelijk zullen de loketten binnenkort weer openen. Houd voor meer informatie over aanvragen de websites van de Auteursbond en van de Coöperatie in de gaten.

Cultuurexplosie
Met een druk op de knop nam demissionair cultuurminister Van Engelshoven in november 2021 de website Cultuurexplosie.nu van de Federatie Auteursrechtbelangen in gebruik. Op deze website worden de projecten van schrijvers, muzikanten, acteurs, kunstenaars en regisseurs uitgelicht die tot stand zijn gekomen met hulp van het Steunfonds Rechtensector.