editie 62 / maart 2022

Controleer je gegevens en werken

In de eerste helft van het jaar voert Lira diverse na-verdelingen uit. Zorg er daarom voor dat Lira beschikt over jouw actuele gegevens. Op Lira’s webportal zijn alle bij Lira bekende gegevens over jou en de door jou geschreven werken opgenomen. Je kunt deze te allen tijde inzien en indien nodig aanpassen en/of aanvullen.

Persoonsgegevens
Het is belangrijk dat Lira over de juiste gegevens beschikt, omdat deze de basis voor eventuele uitkeringen vormen. Graag roepen wij je dan ook op om jouw gegevens in aanloop naar de komende narepartities op de portal te controleren op juistheid en volledigheid. Gegevens die niet kloppen of ontbreken, kun je direct via de portal aanpassen en/of aanvullen. Zo worden foutieve of onvolledige betalingen voorkomen.

De portal is bereikbaar via de website van Lira. Je relatienummer, dat in de meeste correspondentie wordt vermeld, geeft je toegang. Op de portal vind je de bij ons geregistreerde gegevens terug, zoals je adres en bankrekeningnummer. Ook kun je nazien of je bij Lira bent aangesloten. Controleer de gegevens goed, zodat niets een uitkering in de weg staat.

Werken en aandelen
Tevens zijn jouw werken (in diverse categorieën) in de portal opgenomen. Controleer deze overzichten op volledigheid en juistheid. Aandachtspunten daarbij zijn bijvoorbeeld de boekprijs bij boeken en het aandeelpercentage bij jouw werken. Werken die in het overzicht ontbreken, kun je gemakkelijk toevoegen. Overigens vind je in de portal alleen de werken die voor een vergoeding in aanmerking komen. Het is dus geen volledig overzicht van je oeuvre.