editie 43 / mei 2014

Berichten van het bureau

Oproep

Lira is altijd op zoek naar schrijvers, vertalers , bewerkers en samenstellers van boeken om hun een leenrechtvergoeding uit te keren. Hiervoor zijn adres- en bankgegevens nodig. Heeft u bijvoorbeeld samen een boek geschreven of vertaald? Tip hem of haar dan ook op het bestaan van Lira. Meer informatie en de nodige inschrijfformulieren vindt u op onze website: www.lira.nl

CdF

 

Teksten voor de Taalunie Toneelschrijfprijs 2014

Graag attenderen we u op de mogelijkheid om nieuwe Nederlandstalige toneelteksten die in het seizoen 2013-2014 (tussen 1 juli 2013 en 1 juli 2014) in première zijn gegaan, in te zenden voor de Taalunie Toneelschrijfprijs 2014. De Nederlandse Taalunie, Schrijverspodium en Stichting Dramaastricht dragen gezamenlijk zorg voor de organisatie van de Taalunie Toneelschrijfprijs 2014. 

In het reglement van de prijs treft u informatie aan over de doelstelling, werkwijze en voorwaarden verbonden aan inzending. Dit reglement vindt u hier: http://taalunieversum.org/inhoud/toneelschrijfprijs/reglement-taalunie-toneelschrijfprijs   

Indien uw toneeltekst(en) of de door uw instelling uitgebrachte toneeltekst(en) voldoen aan de geformuleerde voorwaarden, nodigen we u van harte uit deze in te zenden.

In verband met de voortgang van de jurering vragen wij u dit zo spoedig mogelijk, maar in ieder geval voor 1 juni 2014 te doen. Teksten die in première gaan tussen 1 juni en 1 juli 2014 kunnen uiterlijk op 2 juli 2014 worden ingediend.

Vriendelijk verzoek twee exemplaren van de in aanmerking komende tekst(en) samen met het volledig ingevulde antwoordformulier op te sturen naar:

Nederlands Letterenfonds
Taalunie Toneelschrijfprijs 2014/Steven Peters
Postbus 16588
1001 RB Amsterdam

De uitreiking vindt eind november plaats tijdens het festival Dramaastricht in Maastricht. Meer informatie hierover kunt u in een later stadium vinden op www.taalunieversum.org.

Voor verdere informatie kunt u uiteraard contact opnemen met Steven Peters, telefoon +31.6.30.71.13.00.

De Taalunie Toneelschrijfprijs 2014 wordt mede mogelijk gemaakt door SABAM, Stichting Lira en deAuteurs.