editie 6 / december 2001

Berichten

 - Verhuizing LIRA

 

LIRA is verhuisd, voor wie dat dreigde te vergeten.

 

LIRA is sinds augustus 2001 niet langer in Amstelveen, maar samen met andere auteursrechtorganisaties in Hoofddorp gehuisvest. Zie achterop dit Bulletin inze nieeuwe adres- en contactgegevens.

 

Het nieuwe kantoorpand 'Gemini’ – gevestigd in kantorenpark Beukenhorst-Oost in Hoofddorp - is voor diverse vormen van vervoer goed bereikbaar. 

 

Met de auto:

Bezoekers worden geacht hun auto op het dak van de parkeergarage te parkeren, op een boven straat-niveau gelegen terrein voor de ingang van het gebouw.

 

Met de bus:

De busverbinding “De Zuidtangent” tussen Amsterdam en Haarlem, gereed in 2002, kent een vrije busbaan, en een halte op 150 meter van het pand, waarvandaan iedere 5 minuten een bus vertrekt. Schiphol is binnen 5 minuten bereikbaar.

 

Met de trein:

Het treinstation Hoofddorp ligt op 10-15 minuten lopen van het nieuwe onderkomen en er gaan minimaal tweemaal per uur treinen uit Hoofddorp naar Amsterdam CS, Den Haag, Leiden, Rotterdam etc.

 

- LIRA-website

De website van LIRA is onder de loep genomen met de bedoeling haar positionering te verbeteren als auteursrechtorganisatie die haar dienstverlening richt op makers en gebruikers van literaire, literair-dramatische en muziek-dramatische werken. Actuele nieuws- en persberichten zullen op het net worden gepubliceerd. Informatie voor rechthebbenden en gebruikers, evenals veel gebruikte formulieren zullen elektronisch beschikbaar worden gesteld. Links en verwijzingen naar andere interessante sites op het internet zullen te bezichtigen zijn. Een betere en duidelijker website geeft velen de mogelijkheid om via het internet informatie en antwoorden op (veel gestelde) vragen te ontvangen.