editie 61 / oktober 2021

Controleer je gegevens en werken

Tot eind december zullen de repartities op diverse vergoedingen plaatsvinden. Zorg er daarom voor dat Lira beschikt over jouw actuele gegevens. Op Lira’s webportal zijn alle bij Lira bekende gegevens over jou en de door jou geschreven werken opgenomen. Je kunt deze altijd inzien en, als dat nodig is, aanpassen of aanvullen.

Je gegevens vormen de basis voor eventuele uitkeringen. Controleer ze daarom via de portal, die bereikbaar is via de website van Lira. Je relatienummer vind je terug in de correspondentie met Lira en als je je wachtwoord niet (meer) weet, kun je een nieuwe aanvragen via het inlogscherm.

Op de portal vind je de bij ons geregistreerde gegevens terug, zoals adres en rekeningnummer. Ook kun je zien of je bij Lira aangesloten bent. Controleer je gegevens goed, zodat niets een uitkering in de weg staat.

In de portal vind je ook een overzicht van al je werken. Controleer of het volledig en juist is. Aandachtspunten daarbij zijn bijvoorbeeld de boekprijs bij boeken en het aandeelpercentage bij de werken. Ontbreekt er een werk, dan kun je dat gemakkelijk toevoegen. Overigens vind je er alleen werken die voor een vergoeding in aanmerking komen. Het betreft dus geen volledig overzicht van je oeuvre.

Heb je sinds halverwege 2020 niet meer ingelogd, dan moet je je eenmalig identificeren met iDIN. Dit om jouw en onze digitale veiligheid te kunnen garanderen.