informeert schrijvers, vertalers & journalisten

editie 60 / juli 2021
Steunfonds biedt nieuwe ideeën een kans

Steunfonds biedt nieuwe ideeën een kans

Begin 2020 viel voor veel schrijvers het werk plotseling stil. Om de gevolgen van corona op te vangen, riep de Stichting Lira samen met andere rechtenorganisaties het Steunfonds Rechtensector in het leven. Dit stelde onder meer vijfhonderdduizend euro beschikbaar voor nieuwe projecten van professionele schrijvers. Journalist Judit Neurink en jeugdauteur Tanja de Jonge deden een beroep op deze subsidiemogelijkheid.
Lira heeft een nieuw Aansluitingscontract

Lira heeft een nieuw Aansluitingscontract

Dit jaar zal Lira haar nieuwe aansluitingscontract implementeren. Het nieuwe contract staat vanaf nu op onze website en portal. Ben je al aangesloten, dan word je in de komende periode uitgenodigd om het nieuwe contract digitaal te ondertekenen. Hiermee wordt je huidige aansluitingscontract met Lira vervangen.
Writersroom geeft podium aan nieuwe scenarioschrijvers

Writersroom geeft podium aan nieuwe scenarioschrijvers

Nieuwe verhalen over het voetlicht brengen. Dat is wat ROSE Stories doet. In hun Writersroom koppelen ze jonge scenarioschrijvers aan een ervaren collega. Daarna krijgen ze de kans hun werk te pitchen aan een publiek van geïnteresseerde producenten. Vanwege corona vonden die bijeenkomsten online plaats, maar desondanks werden belangrijke contacten gelegd en mooie plannen gemaakt.

Ingewikkeld die btw? Dat valt mee!

Lira blikt in online jaarvergadering terug op bewogen jaar

Op 17 juni 2021 vond de jaarvergadering van Lira voor de tweede keer op rij plaats als een livestream vanuit Pakhuis de Zwijger. Ruim 120 aangeslotenen van Lira meldden zich hiervoor aan en op de dag zelf mocht Lira ongeveer 70 deelnemers verwelkomen.