editie 54 / juli 2019

Ontvangt u vergoedingen van Lira? Bezoek de webportal dan regelmatig

Op Lira’s webportal zijn alle bij Lira bekende gegevens over u en de door u geschreven werken opgenomen. U kunt deze te allen tijde inzien en indien nodig aanpassen en/of aanvullen.

Het is belangrijk dat Lira over uw juiste gegevens beschikt, omdat deze gegevens de basis voor eventuele uitkeringen vormen. Graag roepen wij u dan ook op om uw gegevens op de portal met enige regelmaat te controleren op juistheid en volledigheid. Gegevens die niet kloppen of ontbreken, kunt u direct via de portal aanpassen en/of aanvullen. Zo worden foutieve of onvolledige betalingen voorkomen.

De portal is bereikbaar via de website van Lira. Uw relatienummer, dat in de meeste correspondentie met u wordt vermeld geeft u toegang tot de portal. Als u uw wachtwoord niet (meer) weet, kunt u een nieuw wachtwoord aanvragen via het inlogscherm.

Op de portal vindt u de bij ons geregistreerde gegevens terug, zoals uw adres en bankrekeningnummer. Ook kunt u nazien of u bij Lira bent aangesloten. Daarnaast vindt u ook een overzicht van de door u ontvangen betalingen terug en kunt u per betaling de bijbehorende factuur en specificatie oproepen.

Tevens zijn uw (bijdrage aan) werken (verdeeld over diverse categorieën) op de portal opgenomen. Door op een werk te klikken, verschijnt eventuele achtergrondinformatie over het werk die bij uitkering van belang kan zijn (zoals de verkoopprijs van boeken bij verschijning en uw hoedanigheid). Overigens staan alleen de werken op de portal die voor een vergoeding in aanmerking komen. Het betreft dus geen volledig overzicht van uw oeuvre.