editie 24 / december 2007

Gezocht: leenrechthebbende schrijvers en vertalers (of hun erven)

Allereerst willen de medewerkers van Stichting Lira u, de lezers van het Lira Bulletin, weer hartelijk bedanken voor de vele reacties op de vorige rubriek 'GEZOCHT'. Erg fijn dat u elke keer de moeite neemt om te reageren. Door uw tips hebben wij weer een groot aantal gezochte auteurs en vertalers (of hun erven) uit de lijst van Bulletin 30 kunnen opsporen, waardoor Lira deze rechthebbenden weer kan verblijden met een beduidend bedrag aan leenrechtvergoeding, variƫrend van enkele honderden tot duizend euro of meer.

Wij blijven actief op zoek naar adressen van auteurs en vertalers, bewerkers en samenstellers (of hun erven) wier titels worden uitgeleend door de Nederlandse openbare bibliotheken. We hebben hiertoe o.a. contacten gelegd met uitgeverijen: wij vragen ze onze aanmeldingsformulieren te verspreiden en zij helpen ons ook vaak aan de juiste adressen. Maar wanneer het om personen gaat die in de jaren tachtig of negentig geschreven of vertaald hebben, zijn de adresgegevens daar vaak niet meer te achterhalen en daarom roepen wij dan ook graag weer de hulp van u als lezer in.

Lira keert met terugwerkende kracht (tot inmiddels drie jaar terug) uit, vaak ook nog voor (populaire) titels uit de jaren tachtig. Veel uitgeleende genres zijn o.a. kinderboeken, kasteel  en doktersromans, misdaadromans, hobbyboeken, kookboeken, stripboeken.Er staat wederom een groot bedrag   variërend van enkele honderden euro's tot duizend euro of meer  aan leenrechtvergoeding gereserveerd voor de gezochte rechthebbenden in bijgaande lijst. Dus kent u het adres van een of meer van deze Nederlandse of Vlaamse auteurs of vertalers (of hun erven), of heeft u een tip hierover, mailt, schrijft of belt u Lira dan a.u.b.:e-mail: lira@cedar.nl; telefoonnummer 023 7997806.

Oude adressen zijn ook welkom, want hiermee kunnen wij dan weer verder speuren bij gemeentearchieven en het centraal bureau voor genealogie.Zegt het voort! Kent u mensen die weliswaar niet in bijgaande lijst staan, maar wier werk wel wordt uitgeleend door de Nederlandse openbare bibliotheken, dan kunnen zij Lira mailen (lira@cedar.nl), schrijven of bellen, of onze site bezoeken (www.lira.nl) voor een aanmeldingsformulier. Wij hopen weer van u te horen: alvast bedankt voor uw medewerking.

Gezocht
 

Anneke Van AMMELROOY
Ben BEEKMAN
A.C.A. LEMMERS
Jan CRIJNS
Jack VERHEYDT
Anita van de VEN
Henk STAM
Irene van BLOMMESTEIN
Alet SCHOUTEN
Evelyne BLANCKE
Johan van WIJK
J.J. HOEDEMAN
Henny VLOT
Irene van BLOMMESTEIN
Herlinda van MIEGHEM
Evelyne BLANCKE
A.C. THOLEMA
Marinus Cornelis DIJKE
Jan-Albert GORIS
Annemie BOSMANS
Ton van der STAP J
ohn VANDERAART
Lutgart DEBROEY
Didier Van CAUWELAERT
Wilma OFFERS
Ida SCHUURMAN
René WINDIG
Carolus VERHULST
Evert WERKMAN
N.M. BRINK-WESSELS
Ingrid MEIJER
Karolien KNOL
Hans van RIEMSDIJK
Janke OUWEHAND
Barend Jan Wouter de GRAAFF
Dré HOLTHUIJSEN
Jac NIESEN
L. de TOMBE
Sylvia NIJLAND
Hans VANDERSMISSEN
A.F. van GELDER
Petra van der EERDEN
Frans van der STRAATEN
Lidwien van GEFFEN
Sandra GOUDRIAAN
Guido ELIASKarel HEIJNEN
Gerard MESSELAAR
P.C.L. DEKKER
John HOOGENDOORN
Corrie KWERREVELD-STUIVENBERG