editie 21 / december 2006

Gezocht: leenrechthebbende schrijvers en vertalers (of hun erven)

Allereerst willen de medewerkers van Stichting LIRA u, de lezers van het LIRA Bulletin, weer hartelijk bedanken voor de vele reacties op de vorige rubriek ‘GEZOCHT’. Fantastisch dat u elke keer de moeite neemt om te reageren: daardoor hebben wij inmiddels al 23 van de 55 gezochte auteurs en vertalers (of hun erven) uit de lijst van Bulletin 20 weten op te sporen en zal LIRA hen binnenkort kunnen verblijden met een beduidend bedrag aan leenrechtvergoeding. 

Wij blijven actief op zoek naar adressen van auteurs en vertalers, bewerkers en samenstellers (of hun erven) wier titels worden uitgeleend door de Nederlandse openbare bibliotheken. We hebben o.a. contacten gelegd met uitgeverijen: zij verspreiden onze aanmeldingsformulieren en helpen ons vaak aan de juiste adressen, maar wanneer het om personen gaat die in de jaren tachtig of negentig geschreven of vertaald hebben, zijn de adresgegevens daar vaak niet meer te achterhalen en daarom roepen wij dan ook graag weer de hulp van u als lezer in. 

Lira keert met terugwerkende kracht (in het jaar 2007 nog vanaf het jaar 2002) uit, vaak ook nog voor (populaire) titels uit de jaren tachtig. Veel uitgeleende genres zijn o.a. kinderboeken, kasteel- en doktersromans, misdaadromans, hobbyboeken, kookboeken, stripboeken. 

Er staat vaak nog een groot bedrag (duizend euro of meer) aan leenrechtvergoeding gereserveerd voor de gezochte rechthebbenden in bijgaande lijst, dus kent u het adres van een of meer van deze Nederlandse of Vlaamse auteurs of vertalers (of hun erven), of heeft u een tip hierover, mailt, schrijft of belt u LIRA dan a.u.b.:

Odile.van.der.Tweel@Cedar.nl,  telefoonnummer 023-7997024

Oude adressen zijn ook welkom, want hiermee kunnen wij dan weer verder speuren bij de gemeentearchieven.

Zegt het voort, Kent u mensen die weliswaar niet in onderstaande lijst staan, maar wier werk wel wordt uitgeleend door de Nederlandse openbare bibliotheken, dan kunnen zij LIRA mailen (lira@cedar.nl) schrijven of bellen, of onze site bezoeken (www.lira.nl) voor een aanmeldingsformulier.

Ik hoop van u te horen: uw reactie en medewerking wordt zeer gewaardeerd.

Gezocht:

ACHTERNAAM

VOORNAAM/VOORLETTERS

ANTWERPEN, van

Peter

ASAERT

Hilde

BAKKER

Bert

BECKERS

Rinus

BEEKMAN

Ben

BOUWMEESTER

Jacqueline

BRINK_WESSELS

N.M.

BUITENZORG

H.

DOCTER_BLOCK

Nelie

ECK, van 

Rien

FRANSSE

André

GONDREXON_IVES BROWNE

A.

HERMSEN

Josée

JACOBS

Arnout

KING

Eva

KUIPERS

Hans

LEMMERS

A.C.A.

LOON, van

Hans

LOURENS_KOOP

Jackie (A.L.K.)

MANEN van

Conny

MARS

Jan

MEERZICHT

Henk

MENDELSON_WOLSAK

L.

QUIX

Ingrid

ROMIJN

Karel Hendrik

ROZENDAAL

Frank

SCHOTEN

Johan

SCHULTE

Jitske

SMOOK

Anneke

SOUISA

Petra

STEENBERGEN

Ben

STOELTIE

Barbara

STOHR

Hub

STOOP_TIMMERMANS

Annemiek

TACK

Elenora Scully

THOLEMA

A.C.

TOMBROEK

Gerard

TROMMELMANS

Jan

TROMP

H.

VAN DER MEIJ

Joke

VERHOEF

Marleen

VERMEIJ

Jos

VERMEULEN

ELLA

VORRINK

J.W.

VOS

Paul D.J.

VRIES

Hans

WIJK

Johan

WITTE

Lucie

WITTEVEEN

Willem