editie 17 / september 2005

Toneelschrijversgids

In april 2005 is door het Theater Instituut Nederland een handig losbladig gidsje gepubliceerd dat veel praktische informatie en nuttige adressen voor professionele toneelauteurs bevat. De bedoeling van het boekje is de toneelschrijver wegwijs te maken `in het doolhof van fondsen, instanties en initiatieven´ die voor hem of haar van belang kunnen zijn.

Alle mogelijke vragen, variërend van ´Waar kan ik toneelschrijven leren?´ via ‘Waar kan ik mijn stukken naartoe sturen om te laten lezen en spelen´ en ‘Hoe regel ik mijn rechten?´ tot ‘Welke prijzen zijn er voor toneelschrijfkunst?´ komen aan de orde. En natuurlijk ook ‘Waar kan ik geld aanvragen?´

De Toneelschrijversgids is te bestellen via financien@tin.nl tegen administratie- en verzendkosten (3.40) of gratis te downloaden via de website van het TIN, www.tin.nl.  De papieren uitgave is eenmalig, de gegevens zullen via de website steeds worden geactualiseerd en eventuele nieuwe initiatieven worden daar vermeld. De uitgave is mede mogelijk gemaakt door een subsidie van Lira en de VVL/VSenV.

NVM