editie 16 / mei 2005

Gezocht: leenrechthebbende schrijvers en vertalers (of hun erven)

Allereerst willen de medewerkers van Stichting LIRA u, de lezers van het LIRA Bulletin, weer hartelijk bedanken voor alle reacties op de vorige rubriek ‘GEZOCHT’. Dankzij uw tips en reacties hebben wij inmiddels al 74 van de 200 gezochte auteurs en vertalers (of hun erven) uit de lijst van het vorige Bulletin weten op te sporen en kunnen verblijden met een leenrechtvergoeding.

 

Wij blijven op zoek naar adressen van auteurs en vertalers, bewerkers en samenstellers (of hun erven) wier titels worden uitgeleend door de Nederlandse openbare bibliotheken. Hiertoe benaderen wij ook de uitgeverijen, die ons vaak aan de juiste adressen helpen, waarvoor dank. Wanneer het echter om personen gaat die in de jaren tachtig of negentig geschreven of vertaald hebben, zijn de adresgegevens vaak verouderd of niet meer te achterhalen en daarom roepen wij ook graag de hulp van onze lezers in. 

 

Deze keer geen nieuwe lijst, de lijst van vorige keer is te vinden op onze site, www.lira.nl. Er staat al een bedrag aan leenrechtvergoeding gereserveerd voor de personen (of hun erven) die worden genoemd. Kent u het adres van een of meer van deze personen (of hun erven), of heeft u een tip hierover, mailt, schrijft of belt u LIRA dan a.u.b.:

 

Odile.van.der.Tweel@Cedar.nl,  telefoonnummer 023-7997024

 

Zegt het voort! Kent u mensen die weliswaar niet in onderstaande lijst staan, maar wier werk wel wordt uitgeleend door de Nederlandse openbare bibliotheken, dan kunnen zij LIRA mailen, schrijven of bellen, of onze site bezoeken (www.lira.nl) voor een aanmeldingsformulier. 

 

Uw reactie wordt zeer op prijs gesteld.