editie 30 / december 2009

Gezocht: leenrechthebbende schrijvers en vertalers (of hun erven)

Allereerst willen de medewerkers van Stichting Lira u, de lezers van het Lira Bulletin, weer hartelijk bedanken voor de vele reacties op de vorige rubriek 'GEZOCHT'. Erg fijn dat u elke keer de moeite neemt om te reageren. Door uw tips hebben wij weer een groot aantal gezochte auteurs en vertalers (of hun erven) uit de lijst van Bulletin 30 kunnen opsporen, waardoor Lira deze rechthebbenden weer kan verblijden met een beduidend bedrag aan leenrechtvergoeding, variƫrend van enkele honderden tot duizend euro of meer.

Wij blijven actief op zoek naar adressen van auteurs en vertalers, bewerkers en samenstellers (of hun erven) wier titels worden uitgeleend door de Nederlandse openbare bibliotheken. We hebben hiertoe o.a. contacten gelegd met uitgeverijen: wij vragen ze onze aanmeldingsformulieren te verspreiden en zij helpen ons ook vaak aan de juiste adressen. Maar wanneer het om personen gaat die in de jaren tachtig of negentig geschreven of vertaald hebben, zijn de adresgegevens daar vaak niet meer te achterhalen en daarom roepen wij dan ook graag weer de hulp van u als lezer in.

Lira keert met terugwerkende kracht (tot inmiddels drie jaar terug) uit, vaak ook nog voor (populaire) titels uit de jaren tachtig. Veel uitgeleende genres zijn o.a. kinderboeken, kasteel  en doktersromans, misdaadromans, hobbyboeken, kookboeken, stripboeken.

Er staat wederom een groot bedrag   variërend van enkele honderden euro's tot duizend euro of meer  aan leenrechtvergoeding gereserveerd voor de gezochte rechthebbenden in bijgaande lijst. Dus kent u het adres van een of meer van deze Nederlandse of Vlaamse auteurs of vertalers (of hun erven), of heeft u een tip hierover, mailt, schrijft of belt u Lira dan a.u.b.:

e-mail: lira@cedar.nl; telefoonnummer 023 7997806

Oude adressen zijn ook welkom, want hiermee kunnen wij dan weer verder speuren bij gemeentearchieven en het centraal bureau voor genealogie.

Zegt het voort! Kent u mensen die weliswaar niet in bijgaande lijst staan, maar wier werk wel wordt uitgeleend door de Nederlandse openbare bibliotheken, dan kunnen zij Lira mailen (lira@cedar.nl), schrijven of bellen, of onze site bezoeken (www.lira.nl) voor een aanmeldingsformulier.

Wij hopen weer van u te horen: alvast bedankt voor uw medewerking.

OVDT & KV

Gezocht:

 

van Aken, Andreas (A.R.A.)Blokhuis, Jeroen
de Bruin, G.R.
Crijns, Jan
Daane, Jannie
Draaijer, Erik
Elias, Guido
Franquin, André
Fransse, André
Gielissen, Petra
Gilson, François
Goslinga, Cornelis Ch.
de Graaff, Henk
Groeneveldt, Trudy
de Groot, Robert (Bob)
Hendriks, John
Hermans, Henk
Hermans de Roos, A.E.
Hommes, Els
de Jager, Jantien
de Jong Biggs, P.
van Kessel, Elisabeth
Kessels Brandt, Loek
Keus, C.
Klaassen, Sandra
van Klinken, Jaap
Koopmans, Petra
Koreman, Cor
Leblanc, Anne
Liefrink, Jos
Martin, Hans
Mendelson Wolsak, L.
Mens, Jan
Metzmeyer, Catherine
Mönch, Diederik
van Rapenburgh, Daphne
De Roey, Johan
van Schoten, Johan
van Slangenburg, Henk
Staal, Louise
Stam, Henk
Steinmetz, Peter
van Till, Hannie
Tromp, H.
Tromp Palmer, P.
Visser, Daniël
de Vries, Hans
van Westerop, Claartje
van Wijk, Johan
de Witte. K.
Witteveen, Willem