editie 65 / maart 2023

Geef tijdig je gegevens door

In de eerste helft van het jaar voert Lira diverse (na-)repartities uit. Om er zeker van te zijn dat niets een uitkering in de weg staat, is het van belang dat jouw persoonsgegevens en gegevens over jouw werk compleet en up-to-date zijn.

Controleer daarom je contact- en bankgegevens goed en pas ze zo nodig direct aan in Lira’s webportal. Als je btw-plichtig bent, check dan of je btw-identificatienummer (btw-id) ook nog klopt.

In Lira’s webportal staat een overzicht van jouw werken, zoals TV-werken of Boeken, die voor vergoeding in aanmerking komen. Het is geen volledig overzicht van je oeuvre, maar alleen van werken waarop een uitkering van toepassing kan zijn.

Controleer deze overzichten: als er iets mist dan kun je dat direct in de portal aangeven, of doorgeven via het contactformulier. Klopt alles? Dan hoef je niets te doen.

Bij Reprorecht Educatief, Radio of andere vergoedingen waarbij opgave nodig is, kun je meteen in Lira’s webportal terecht om opgave te doen (van honoraria of uitzendminuten). Of de uitnodigingsmail met instructies afwachten als je hiervoor in aanmerking komt.